Články a novinky

Yamaha PW-X3 - Špičkový sportovní motor

Datum: 02.10.2021
  • topkolo
  • elektrokola
  • Elektrokola

Yamaha posouvá svůj koncept Pure Ride na novou úroveň s úplně novým motorem PW-X3. PW-X3 je lehčí, menší a s vyšším točivým momentem než kdykoli předtím. Tato pohonná jednotka příští generace poskytuje okamžitou odezvu pro vynikající offroadový výkon.

Zobrazit elektrokola s Yamaha PW-X3

 

1. VYSOKÝ VÝKON

Díky kompletnímu přepracování dodává PW-X3 točivý moment motoru 85 Nm v širokém rozsahu kadence. Konstrukce PW-X3 je zaměřena na výkon motoru a udržuje vysoké hodnoty točivého momentu navzdory rapidnímu zmenšení velikosti a hmotnosti.

 

2. PŘIROZENÁ REAKCE NA ŠLAPÁNÍ

Hned od začátku byla každá pohonná jednotka řady PW-X vybavena osou 128 mm ISIS spodní konzoly, která poskytuje nejlepší Q-faktor v jakémkoli systému elektrokol. Nový motor Yamaha PW-X3 pokračuje v tomto idealizovaném uspořádání, díky čemuž je obzvláště atraktivní pro zkušené jezdce.


Exkluzivní mechanické součásti a řídicí program zajišťují bezkonkurenční úroveň manévrovatelnosti. Snížená vůle mechanismu a lehká konstrukce hlavních pohyblivých částí, jako je hřídel nápravy a redukční převodovka, přispívají k rychlejší a přímější reakci na šlapání.

 

3. KOMPAKTNÍ A LEHKÝ

Nový PW-X3 je přibližně o 20% menší a o 10% lehčí než model PW-X2. Jeho ultrakompaktní rozměry nabízejí výrobcům elektrokol větší svobodu vyvíjet hezky vypadající kola zaměřená na ideální geometrii rámu a kinematiku odpružení a také zvýšenou světlou výšku.

Zásadní design vytváří charakteristický rys Yamahy, který poskytuje okamžitou podporu s plným točivým momentem bezprostředně po sešlápnutí pedálu, nikoli po určitém otočení klikou.

4. REŽIM AUTOMATICKÉ PODPORY PRO JÍZDU E-MTB

Perfektně vyladěný režim automatické podpory modelu PW-X3 poskytuje optimální pomoc při nastavení od trailové jízdy až po závodění, a to výběrem ze tří jízdních režimů Eco, Standard a High - podle podmínek. Systém snižuje asistenci na rovných silnicích, ale zvyšuje výkon ve strmých svazích, aby poskytoval příjemný pocit asistence, díky kterému se zdá, jako by četl myšlenky jezdce a dokázal se perfektně přízpůosobit.